Analiz Pazarlama Perakende

Pazarlamada Konum Verisinden Faydalanan 3 Büyük Marka

Antalya’da bunaltıcı güneşin altında hiç kimse çikolata reklamını görmek istemez. Dondurma ve ya soğuk içecek reklamları ise tüketicileri harekete geçirebilir. Markalar müşterilerine coğrafi konumlarına dayalı mobil reklamlar sunarak karını ve etkileşimini artırabilir.

Yapılan bir analize göre markaların 2016 yılındaki lokasyon merkezli pazarlama harcaması 12.4 milyar dolar. Ancak bu rakamın 2023 yılında 32.4 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

İşte bugün sizlere tüketicilerine coğrafi olarak kişiselleştirilmiş reklam hizmetleri sunan 3 büyük markadan söz edeceğiz.

Toyota

Toyota geçtiğimiz aylarda yayınlanan bir reklam kampanyasını konum teknolojisine en çok önem veren sosyal platformlardan biri olan Snapchat üzerinden yürüttü. Snapchat’in markalara sunduğu Geo-targeted özelliği ile Los Angeles sınırları içerisinde snap atan kullanıcılarına özel bir canlı hikaye seçeneği sundu.  Toyota aynı zaman dilimi içerisinde yine Los Angeles’da başka bir kampanya daha yürütüyordu. Bu kampanya da ise API kullanarak Toyota marka araba kullanan sürücülere gönderdiği bildirimlerle etrafındaki yerleri keşfetmeye çağırdı.

Purple Matress

e-ticaret sitesi üzerinden dünyanın her yerine ürettiği özel yatakları kargolayan Purple Mattress’de lokasyona önem veren markalar arasında. Sosyal medya üzerinden yayınladığı reklamlarda özellikle Phoenix, Arizona gibi sıcak iklimlerde yaşayan insanları hedef aldı.

Urban Outfitters:

Amerika’nın ünlü giyim markası Urban Outfitters müşterilerinin konum verilerinden faydalanarak onlara kişisellşetirilmiş reklam sunan bir diğer firma. Appboy ve PlaceIQ ile çalışan Urban Outfitters müşterilerinin konumlarına dayalı mesajlar vermek için dinamik kitle filtreleri kullandı. Mesela barlara ve gece klüplerine sık giden kadın müşterilerine kendi uygulaması üzerinden parti elbiselerini tanıtan bildirimler gönderdi. Kampanya boyunca bildirimlerin %75’ine geri dönüş yapıldığı belirtildi.

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla