Teknoloji

artırılmış gerçeklik Teknoloji Devleri Arasındaki Rekabeti Kızıştırdı

Google ve Apple bu kez de artırılmış gerçeklik için karşı karşıya geldi. Apple’ın ARkit’i ve Google’ın ARCore geliştiricİlerin kullanımına açıldı. Tüm teknoloji severlerin aklında ise aynı soru var hangisi daha iyi?

Apple haziran ayında gerçekleşen WWDC17 etkinliğinde ARkit’i detaylı olarak tanıtmıştı. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen lansmanda tanıttığı, iPhone8 ve iPhone X modelleri ile de kullanıcıların artırılmış gerçeklik sayesinde neler yapabileceğini bir kez daha gösterdi.

Google da artırılmış gerçeklik platformu ARCore’u Android geliştiricileri için demo niteliğindeki sürümünü sundu. ARCore, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda çalışacak. Geliştiriciler artırılmış gerçeklik ile uygulama ve oyun oluşturabilecek.

ARCore, oyun ve uygulamalar esnasında kullanıcının konum ve hareketini algılayabilmek için telefonun kamerasını kullanacak. Diğer yandan Apple’ın ARkit’i ise cihazlarda bulunan sensörler aracılığıyla kullancıların kalibrasyonuna gerek kalmadan ortamı hattasız bir şekilde haritalandırabiliyor.

Apple hem sistemi hem cihazı üretiyor

İlk olarak bakıldığında Google ARCore ile, Apple’ın sistemi ARkit’ten bir adım daha önde görünüyor çünkü projesini geliştirebilmesi için daha çok zamanı vardı.

Cihaz üzerinden bakıldığında ise Apple hem kendi işletim sistemini hem de cihazını ürettiğinden yenilikleri telefonlara entegre etmesi gerekmiyor. Google ise sadece Android sistemini kendi üretiyor. ARCore’u ancak akıllı telefon üreticileriyle çalışmaya başladıktan sonra tam olarak kullanabilecektir.

İki teknoloji devininin artırılmış gerçeklik rekabeti daha çok kızışacağa benziyor. Bakalım kazanan kim olacak?

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla