Teknoloji

Google Street View Yapay Zeka ile Desteklendi

Google Street View bundan tam on yıl önce hayatımıza girmişti. Geride bıraktığımız Haziran ayında açıklanan rakamlara göre ise uygulama 1 milyon indirmeyi geride bıraktı. Uygulama üzerinden ise 80 milyonu aşkın fotoğraf yayınlandı. Şimdi ise yeni güncellemesi ile teknoloji severlerin dikkatini bir kez daha üstüne çekti.

Seyahat ederken en çok kullanılan uygulama olan Google Street View artık kullanıcılarına yapay zeka ile desteklenmiş daha kaliteli görüntüler sunan bir hizmet verecek. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar sanal gerçeklik (Virtual Reality) seçeneğini kullanarak 3 boyutlu uydu desteğiyle konumun 360 derece etrafını görebilecek.

Kullanıcıların akıllarında oluşan acaba ‘’bu ne dükkanı’’ gibi sorulara yapay zeka desteği ile anında Google haritalardan aratıp cevap verilebilecek. Yeni güncellemeler şu an için sadece ABD’de kullanılabiliyor olsa da önümüzdeki ay içerisinde Google’ın hizmet verdiği 85 ülkede de kullanıma sunulacak.

Sanal Gerçeklik Yeni İş Ortaklıklarını Getirdi

Google Street View yeni gelen güncellemeleri ile birçok iş ortaklığını da geliştirdi. Özelikle Gayrimenkul şirketleri Google Street View’in sanal gerçeklik ile desteklenmiş yeni teknolojisinin sağladığı alt yapıdan yararlanması bekleniyor.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla