Analiz Pazarlama

Görüntülenebilirlik ve Konum Doğruluğu Lokasyon Teknolojisi İçin Büyük Önem Taşıyor

Lokasyon merkezli reklama olan ilgi arttıkça akıllarda oluşan soru işaretleri de artıyor. Konum doğruluğu, ve görüntülenebilirlik ise bu sorunların başında geliyor.

Görüntülenebilirlik ve Konum Doğruluğu;

Viewability yani Türkçe adıyla görüntülenebilirlik; dijital reklamların ziyaretçiler tarafından görünme oranına deniliyor. Dijital reklam sektöründe görüntülenebilirlik her zaman için markalar ve reklam ajansları arasındaki en büyük güven sorunu olmuştur.

Pazarlamacıların lokasyon merkezli reklam kampanyaları yürütmek istediklerinde en zorlandıkları bir diğer nokta; doğru konum verilerinin toplanması. GPS, Wifi sinyalleri ve bilgisayar IP adresleri gibi çeşitli kaynaklardan sağlanan konum verilerinin doğruluğu lokasyon teknolojileri için büyük önem arz ediyor.

Kullanılan lokasyonların doğruluğundan emin olunmadığı takdir de hedef kitleye ulaşmak daha da zorlaşıyor. Tüm bunlara ek olarak yapılan hatalar ile sizin marka olarak verdiğiniz çabalarınızın tümü işini bilmeyen reklam ajanslarının elinde heba olabiliyor.

Snapchat tarafından satın alınan Placed Şirketinin CEO’su David Shim, yaptıkları son araştırmaya da dikkat çekerek, lokasyon merkezli reklamlardaki görüntülenebilirliğin konum doğruluğuyla bağlantılı olduğunun altını çiziyor.

Lokasyon merkezli reklamcılığın aslında üç temel aşamadan oluşuyor;

  • Hedef kitleye gerçek zamanlı olarak doğru konumda ulaşmak.
  • Müşterilere daha az ama öz içerikle ulaşabilmek (demografik segmentler aracılığyla; yaş- cinsiyet- eğitim filtrelerinden geçirilerek)
  • Müşterinin belirli bir konum içerisine girdiğinde telefonuna gelen lokasyon merkezli reklamı görmesi ve reklamı gönderen marka ile iletişime geçmesi (mağazaya girmesi-reklama tıklaması) kampanyanın başarıya ulaştığını gösterir.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla