Analiz Pazarlama Perakende

AI, IoT ve Sesli Asistanlar’ın Lokasyon teknolojisine katkıları heyecan veriyor

Coca Cola ve Microsoft gibi küresel markalara lokasyon danışmanlık hizmeti veren Blis’in ‘’Transforming Customer Engagement with Location Based Technologies’’ adlı raporunu yayınladı. Yapılan araştırmalar hakkında konuşan Blis’in Pazarlama Müdürü Jamie Crespi, analizdeki önemli noktalara değindi. Lokasyon teknolojisinin geleceğinden, sesli asistanlara kadar birçok konuya açıklık getiren Crespi’nin röportajından satır aralarını sizin için derledik.

Doğru Mekanda, Doğru Kişiye Ulaşmak

Perakende sektöründe hizmet veren firmaların en çok önem verdikleri konulardan birinin kişiselleştirme olduğunu söyleyen Jamie markaların artık mağazalarının ayak trafiğini artırmak için lokasyon verisinin yaralarından emin olduklarını belirtti.

Kişiselleştirilmiş ve ilgi çekici içerikli reklamların doğru mekanlarda doğru zamanalarda doğru kişilere sunmak.

Konum verisine önem verilmesinin en büyük sebeplerinden biri ise perakendecilerin müşterilerini ve potansiyel müşterilerini gerçek dünya ile dijital dünya arasında bağ kurmasını kolaylaştırması. Reklamların geri dönüşünü ölçümleyebilmek ise konum teknolojisinin en büyük yaralarından biri olduğunu söyledi.

‘’Lokasyon verisini sadece bir reklam aracı olarak değil planlama ve bilgi kaynağı olarak da görebiliriz.’’ Jamie Crespi- Bliss Pazarlama Müdürü 

Lokayon teknolojisinin geleceği

Jamie Crespi verdiği röportajda 2017 yılının konum teknolojisi için en önemli gelişmesinin CVP (Cost Per Visit) ölçümlemesi olduğunu belirtti. Önümüzdeki yıllarda ise AI (Artificial Intelligence-Yapay Zeka) ve Iot (Internet of Things-nesnelerin interneti) gibi gelişmekte olan teknolojilerle konum verisini birleştirmenin hem heyecan verici hem de mükemmel bir gücün habercisi olduğunu dile getirdi.

Google, Apple gibi teknoloji devlerinin büyük yatırımlarda bulunduğu sesli asistanların lokasyon teknolojsine olan etkileri üzerinde de duran Crespi, bu tür teknolojik gelişmelerin yerel işletmeler için büyük bir fırsat olabileceğini vurguladı.

 

 

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla