Analiz Perakende

Anneleri Lokasyon Merkezli Kampanyalarınızın Hedefine Alın

Kadınlar yapılan araştırmalara göre haneiçi alımların %85’ini gerçekleştiriyor. Mutfak alışverişinden, çocukların okul alışverişine kadar birçok konuda söz sahibinin anneler olduğunu hatırlarsak bu oran çok da şaşırtıcı değil. Gözden kaçırılmaması gerekilen bir diğer nokta ise kadınların tüm bu alışverişleri sadece kendileri için değil tüm ev halkı içinde gerçekleştirdiği. Sonuçta çocuğun okul alışverişine, eşinin ihtiyaçlarına ve evin eksiklerine kadar birçok konuda söz onların. Sizde ekonomi döngüsünün büyük bir kısmını elinde bulunduran anneleri kampanyalarınızın hedefine alarak karınızı artırabilirsiniz. İşte annelere ulaşmak için kullanmanız gereken 3 yöntem.

Geofencing teknolojisi ile anneleri sanal bariyeriniz içerisine alın

Geçen hafta geofencing hakkında detaylı bir yazı yazmıştık. Müşterileri sanal bariyerleri içerisine girdiğinde, onları kampanyalardan haberdar etmenizi sağlayacak geofencing sayesinde anneleri de etkiniz altına alabilirsiniz. Mesela okulların çevresinde kullanacağınız bu teknoloji ile, kırtasiye-giyim gibi konularda onları haberdar edebilirsiniz. Ya da bir kırtasiyeye giren anneye okul ayakkabısı firması olarak kampanya sms’i gönderebilirsiniz. Rakibinizin mağazasına girmiş müşterinize ondan alışveriş yapmasını önlemek için, mağazaya yakın konumlarda ona özel indirimlerde düzenleyebilirsiniz.

Sosyal medya kampanyalarınızı bölgesel olarak düzenleyin

Coğrafya hatta bölgeye göre evin ve ailenin ihtiyaçlarıda değişiyor. Antalya’da yaşayan bir çocuğa yağmurluk lazım olurken aynı tarihlerde Erzurum’da okula giden bir çocuğa kaban almak gerekebiliyor. Siz de klasik medya üzerinden sadece kaban ve ya yağmurluk reklamı yaptığınızda diğer kesimi görmezden gelebiliyorsunuz. Oysa televizyon ve yazılı medyada bölgeye göre kampanya yürütmek maliyetli bir girişim olabilir ancak sosyal medyada hiç de öyle değil. Görselinizde yapacağınız sadece bir iki küçük değişiklikle o bölgeye özel reklam vererek iki tarafıda etkileyebilirsiniz.

Google’da arattıkları kelimeleri fırsata dönüştürmenin yollarını bulun

Google üzerinden arattığınız bir ürünün sosyal medyada reklam olarak size gösterildiği mutlaka olmuştur. Peki bu durumu kendi markanız için düşündünüz mü hiç? Mesela bir okul ayakkabısı firması olduğunuzu varsayalım. Google’da son 24 saatte okul ayakkabısı aratan bir annenin Instagram hesabında indirimli kampanyanızın yer almasını istemez misiniz? Hem de stok verileriniz ile birlikte.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla