Analiz Perakende

Konum Verisi ile Müşteri Memnuniyetinizi Arttırın

Arkadaşımın düğünü için aradığım kıyafeti bir türlü bulamayınca online üzerinden araştırmaya karar verdim. Ünlü bir giyim markasının internet sitesi üzerinden beğendiğim elbisenin bedeninden rengine kadar filtreledim. Sonra marka bana bu elbiseyi hangi şubelerinde bulabileceğimin listesini çıkardı. Ve ertesi gün gittim elbiseyi aldım. Günlerce avm gezerek kaybettiğim vaktimi, internet üzerinde yaptığım 15 dakikalık araştırma ile kıyaslamak bile istemiyorum. Teknolojinin nimetleri ve müşteri memnuniyeti aslında paralel ilerliyor.

Dijital dönüşümün müşterilere sunduğu imkanlar arttıkça markaların da teknolojik yatırımları hız kazanıyor.

Peki Teslimat?

Günümüzde neredeyse evinde internet erişimi olmayan kalmadı. Geçen hafta yaşadığım deneyim gibi birçok marka artık müşterileri ile stok verilerini dahi paylaşıyor. Tüm bu yenilikler hem müşteri memnuniyetini artırırken hem de onları markalara daha çok bağlıyor. Tabi ufak denilemeyecek kadar büyük bir sorun var; teslimat.

Beğendiğim elbiseyi online üzerinden sipariş de verebilirdim ancak kargo süresini göze alamadığımdan gidip kendim mağazadan almayı tercih ettim. Neden çünkü mağaza bugün kargoya da verse kargo elime ne kadar zamanda getirir? Tam bir soru işareti.

Markaların arada bir aracı olmadan kendi teslimatlarını gerçekleştirmesi ise geçmişte denenmiş ancak veri yetersizliğinden dolayı daha çok zarara uğranmıştır. Ancak günümüzde teknolojinin sunduğu gerçek zamanlı veri analizini etkileşimli haritalara entegre ederek çalışan eve teslimat seçeneği, perakendecilere daha verimli yollar oluşturmak ve zamandan tasarruf etmek için büyük bir fırsat sunuyor.

Markalar mevcut müşterilerinin konum verilerini kullanarak eve teslimi hızlı ve tutarlı hale getirebilir. Lokasyon verileri konusunda uzman danışmanlık şirketlerinden yardım alarak konum tabanlı stratejik verilere sahip olabilirler.Konum tabanlı bir stratejiye sahip olmak, durumsal farkındalığını artırır ve işletmelerin genellikle trafik, inşaat ve kazalar gibi gecikmelere yol açan belirsizliklerin etkisini en aza indirgemesine olanak tanır. Gerçek zamanlı veriler sayesinde hava koşulları, trafik durumu gibi anlık bilgileri kullanarak yaşanabilecek aksaklıkları en aza indirgeyebilir.

Uzun lafın kısası firmalar dijital dönüşüm ile artırdığı müşteri memnuniyetini konum verileri ile birleştirerek daha da üst seviyelere çıkarabilir.

1 Yorum

Yorum yapmak için tıkla