Analiz Pazarlama

Demografik Segmentasyon ile Out Of Home Kampanyalarınızda Hedefe Ulaşın

Cuma akşamı işten ya da okuldan dönerken metroda gördüğünüz film reklamları haftasonu planınızı oluşturmanızda size yardımcı olabilir.Belki de yazın tatile, memlekete giderken Bursa’dan geçiyorsanız yol kenarında gördüğünüz iskender tabelaları rotanızda küçük bir değişikliğe yol açabilir. Tüm bu örnekler ve çok daha fazlası out of Home – ev dışı pazarlamaya birer örnek olarak gösterebiliriz.

Out of Home Türkçe anlamıyla ev dışı pazarlama konum verisiden faydalanılarak oluşturulan reklam kampanyaları için en uygun alanlardan biridir. Kullanıcılarının konumlarına bağlı lokasyon verisi ile akıllı Out of Home reklam alanları oluşturan New York merkezli Geopath şirketinin Başkanı Kym Frank yaptığı açıklamada bunu bir kez daha belirtti.

Peki OOH (Out Of Door) Neden Bu kadar Önemli?

Geopath’ın  müşterileri arasında Google ve Snapchat gibi dünyaca ünlü teknoloji devleri de bulunuyor. Kym Path, sosyal ağların dijitalden bağımsız bir şekilde bu tür kampanyalara yatırım yapmalarının dikkat çekici olduğunu belirtiyor.Bunun sebebi ise hangi sektörde hizmet verirseniz verin OOH kampanyasının konumlandırıldığı bölgede hedef kitlesine doğrudan ulaşmak mümkün.

OOH kampanyanızı konumlandırdığınız bölgeyi demografik açıdan inceleyerek oradaki nüfusun markanızın müşteri profiline uyup uymadığını analiz edebilirsiniz. Böylece hedef kitlenize doğru zamanda ve doğru mesajla ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda reklam kampanyalarınızın sonuçlarının ölçümlenmesi de bu yöntemin en büyük artılarından biridir.

Lokasyon teknolojilerini pazarlamaya yönelik stratejiler hayatımızın her aşamasında her geçen gün daha da değerleniyor. Hep dediğimiz gibi konum verisinden yararlanarak yapacağınız demografik analizler rakipleriniz ile olan rekabetinizde bir adım öne geçmenizi sağlayacak, bu sizin elinizde. Out of Home bu seçeneklerden sadece biri. Daha eski yazılarımızı okuyarak lokasyon teknolojileri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

 

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla