Analiz Pazarlama

Foursquare; Müşterilerinizin Konum Verisi Onda


Victor Hugo’nun da dediği gibi ” Zamanı gelmiş bir fikirden daha güçlü bir şey yoktur.”Perakende sektöründen sağlık hizmetlerine kadar her alanda kullanılan lokasyon teknolojisini de böyle bir fikir olarak nitelendirmek yanlış olmaz. Foursquare’in Başkan Yardımcısı Matt Kamen geçtiğimiz günlerde katıldığı bir konferansta check-in verileri ile markaların neler yapabileceğine dair ipuçlarını paylaştı.

Birçok kişi şu anda Foursquare’i dünyanın en büyük check-in uygulaması (2014’ten beri Swarm olarak devam ediyor) olarak biliyor. Ancak Foursquare’in asıl çalışma alanı veritabanındaki konum verilerini üçüncü parti uygulamalarda hazır hale getirmek. Müşterileri arasında ise Samsung, Nike ve VISA gibi değişik sektörlerden 125.000’in üzerinde şirket bulunuyor.

Gökdelenler Uydu Verilerine Engel Olabiliyor

Matt Kamen yaptığı sunumda konum verisinin sadece GPS ile algılandığını düşünmenin yanlış olacağını söyledi. Kullanıcıların GPS verisinin sadece lokasyon teknolojisinde başlangıç olarak kabul edebileceğini belirtti.

Kamen, özellikle gökdelenlerin olduğu bölgelerde uydu sinyallerine müdahale edildiği için Uber gibi uygulamalarda konumunuzun tam olarak algılanamadığının altını çizdi. ”Lokasyonunuzu belirten mavi nokta etrafında oluşan daha açık tondaki geniş halka uygulamanın haritada konumunuza ilişkin yalnızca kaba bir fikri olduğunun örneğidir.” dedi.

Foursquare ise GPS sinyallerinden çok daha fazlasını kullanıyor. Oluşturduğu check-in teknolojisi ile koordinatları aşarak konum verilerini nokta olarak analiz edebiliyor. Aynı zamanda sadece check-in ile değil şirketin kendi ürettiği makina teknolojileriyle de bu veriler destekleniyor.

Matt Kamen her türlü teknolojik alt yapılarına rağmen lokasyon verisinin henüz tam olarak çözülemediğini de sözlerine ekliyor. Bu durumun nedeni ise akıllı telefonların dikey düzlemde değil de yatay olarak konumu algılaması. Oysa bir çok işletme zemin katta yer almıyor. Ancak bu detayında önümüzdeki yıllar içinde tamamen çözüleceğinden eminiz.

Foursquare Verileri ve Kullanım Alanları

Apple bu cuma (3 Kasım) 10 yılın telefonu adı verilen iPhone X’i satışa sunacak. Herhalde bu cihazın olağanüstü bir ilgi göreceğinden kimsenin tek bir şüphesi dahi yoktur. Foursquare’in iPhone 6 tanıtıldığında paylaştığı Apple store verileri de durumun ne kadar ciddi olduğunun en büyük örneği.

iPhone 6 tanıtıldığında henüz satışa sunulmadan önce Foursquare bir açıklama yapmış ve haftasonu Apple’ın 13-15 milyon arasında telefon satcağını duyurmuştu. Bu sonuca ise tanıtımdan sonraki zaman diliminde Apple Storelara yapılan ayak trafiğini izleyerek ve Apple’ın satış verileri ile birlikte analiz ederek ulaşmıştı.

İşte Apple Store’a yapılan bir haftalık ziyaret;

Tüm bu veriler ışığında bakıldığında yeni bir iPhone tanıtıldığında daha satışa sunulmadan mağazaya olan ayak trafiğinde ciddi boyutlarda artış gözüküyor. Yarın satışa sunulacak olan iPhone X’in Apple Storelara etkisinin boyutu ise gerçekten heyecan verici.

Türkiye’den örnekler;

Foursquare check-in’leri ile oluşturulan yerel haritalara baktığımızda İstanbulda ayak trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerin Avrupa Yakasında; Şişli, Eminönü ve Beşiktaş semtlerinin, Anadolu Yakasında ise Kadıköy ve özellikle de Caddebostan, Suadiye bölgelerinde ayak trafiğinin arttığını söyleyebiliriz. en kalabalık noktalardan biri olduğunu belirtebiliriz.

Etiketler

2 Yorum

Yorum yapmak için tıkla