Perakende

Lüks Markaların Mağaza İçi Teknolojik Yatırımlarına İnanamayacaksınız

İnternetten kitap siparişi verirken tereddüt etmeyiz de, şöyle lüks bir marka çanta alırken bir düşünürüz. Acaba sitede göründüğü gibi midir? Hem bu kadar para vereceğim hem de elime ulaşması için bir hafta bekleyeceğim. Bir gidip yerinde mi deneseydim? Tüm bu sorular lüks markaların internet satışlarını istedikleri seviyeye getirememelerinin asıl sebebi. Peki müşteriler bu markalardan ne bekliyor?

Bain & Company’nin yayınladığı rapora göre lüks eşya sektörünün pazar payının 2020 yılında küresel olarak 295-305 € milyara ulaşması bekleniyor. Bu satın alımların %75’inin ise perakende mağazaları üzerinden olacağı belirtiliyor. Federico Lovato (Bain &Company ortağı) gelecekte mağazaların rolünü değiştireceğini belirtiyor. Markaların müşterileri ile aralarında olan iletişim kanallarını yeniden inşa etmeleri gerektiğinin de altını çiziyor.

Lüks Markalar Mağaza İçi Teknolojik Yatırımlarını Artırmalılar

Rebecca Minkoff’un bu konuda perakende mağazaları için yaptığı çalışmalar dikkate değer. Uri Minkoff (Rebecca Minkoff’un CEO’su) ”2014 yılında  gelecekte mağazalar nasıl olacak sorusunu kendimize sorduk ve bunun için yatırımlarda bulunduk.” dedi. O yatırımlardan en göze çarpanı ise deneme odalarına yerleştirdikleri akıllı aynalar ve kabinlerdeki akıllı duvarlar.

Denenmek için asılan ürünleri algılayan duvarlar  aynadaki akıllı sisteme ürünleri aktarıyor ve müşterilere fikirler sunuyor. Ürünleri almak isteyen müşteriler ise kasada sıra beklemeden tamamen aynanın dokunmatik ekranı üzerinden alışverişini kabinden tamamlayabiliyor.

Lüks ürün perakendecilerinin örnek alması gereken bir diğer firma ise mücevher markası Blue Nile. Normal mağazalara göre daha küçük alanlara kurduğu ”webroom” mağazalar ile müşterilerine hem geleneksel alışverişi hem de online alışverişi bir arada sunuyor.

Mağazalara yerleştirdiği tabletler aracılığıyla müşteriler istedikleri takıları hem çevrimiçi fiyatlar ile satın alabiliyor, hem de mağazada deneyebiliyor. Aynı zamanda satış danışmanlarından da fikir alabiliyorlar.

Teknolojinin size sunduğu imkanları lüks perakende mağazalarınızda uygulamak ve günümüze ayak uydurmak sizin elinizde. Tüm bunların yanı sıra unutmayın ki müşterileriniz dijital ortamın içine doğmuş y kuşağı. 

 

 

Etiketler

3 Yorum

Yorum yapmak için tıkla