Analiz Pazarlama Perakende

Webrooming Pazarlamanın Yükselen Trendi

Fiziksel mağazalara gidip ürünü inceleyip online üzerinden alışveriş yapanlar (showrooming) ve internetten ürünü araştırıp mağazadan alışveriş yapanlar (webrooming) olarak günümüzde insanlar ikiye ayrılıyor. Siz bireysel olarak hangi kategoridesiniz bilemiyoruz ama kurumsal olarak ikisine de yatırımlarınızı arttırmanız gerektiğinin altını çizmeliyiz. Şimdilerin yükselen trendi Webrooming’in detaylarını sizin için derledik.

Online ticarete olan güven her gün daha da artıyor ancak çoğu müşteri incelediği ve fiyatını bildiği bir ürünü gidip fiziksel mağazadan almayı tercih ediyor. Yapılan araştırmalara göre 2018 yılında webrooming’in ticaret hacminin 1.8 trilyon doları bulacağı tahmin ediliyor.

Fiziksel ve Online Alışverişi Dengede Tutun

Webrooming’in, markaların pazarlama sorunları için de bir çözüm olduğunun altını çizmeliyiz. Çünkü birçok kanaldan gelen müşteri davranışlarını anlamasını ve bu davranışları lehine kullanmasını sağlar. Aynı zamanda firmalar wifi üzerinden ulaştıkları müşteri konum verilerini kullanarak onları yakınlarındaki fiziksel mağazalara da yönlendirebilir.

Dikkat edilmesi gereken asıl önemli nokta ise online alışveriş ile fiziksel alışveriş arasındaki uyuşmazlığın önüne geçmek. Müşteriyi bu  iki seçenekten birine yönlendirmek yerine ikisini de dengede tutabilirsiniz. Webrooming hakkında detaylı bir röportaja buraya (link ingilizcedir) tıklayarak ulaşabilirsiniz. Daha önce lüks markaların mağaza içi yatırımlarını kaleme aldığımız bir makalemizde mücevher markası Blue Nile’in bu konudaki yatırımlarına yer vermiştik. Dilerseniz ona da göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla