Analiz

WeWork Lokasyon Teknolojisi ile Gelen Müthiş Başarı

Lokasyon teknolojilerinin markanıza değer katacağını ve sizi rakiplerinizin önüne geçireceğini daha önce de söylemiştik. Sizlere  bir başarı hikayesinden bahsetmek istiyoruz; WeWork ve Factual’ın iş ortaklığından.

Dünya genelinde 54 şehirde toplam 235 ofisi bulunan ortak çalışma alanı şirketlerinden WeWork, lokasyon teknolojisinin önde gelen şirketlerinden Factual ile birlikte çalışıyor. WeWork belirlediği lokasyonlardaki demografik segmentler gibi coğrafi verileri analiz etmek için Factual’ın ısı haritaları teknolojisinden destek alıyor.

WeWork 2010 yılında SoftBank’dan aldığı 4.4 milyar dolarlık destek ile kurulmuş ve hızla yayılmış bir girişimcilik eseri. Factual ile ortak çalışmasının sebebi ise yanlış konumlarda ofis açarak kayba uğramak istememesi. Şirket yeni şehirlere hızla yayılmak ve gerçekten ihtiyaç duyulan bölgelere ofis açmak istiyor. Factual ise bu ortaklık sayesinde WeWork’ün 52 farklı şehirde çalışan toplam 130 milyon kişiden gelen veri trafiğinden güncel olarak yararlanabiliyor.

Her bölge potansiyel taşıyor ama önemli olan doğru konumu bulmak.

WeWork’de Ürün Sistemleri ve Operasyon Başkanı Aaron Fritsch her bölgenin kendileri için bir potansiyel taşıdığını ancak önemli olanın konumları doğru analiz etmeleri gerektiğini vurguladı. Fritsch aynı zamanda GeoMarketing’e verdiği röportajda Factual’ın verilerinin, kendilerine daha hızlı hareket etme olanağı sağladığını da belirtti.

Lokasyon teknolojilerinden yararlanarak markanızın değerini artıracağınızı her zaman belirtiyoruz. WeWork ve Factual iş ortaklığı ise bir şirketin doğru analizleri kullanarak 7 yıl gibi bir sürede küresel ölçekte ne kadar büyüyebileceğinin en büyük göstergelerinden. Sizde lokasyon teknolojilerini doğru kullanarak yerel bir işletmeyken bir dünya markasına dönüşebilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla