Analiz Pazarlama

Bir Dijital Pazarlama Ortamı Olarak E-Maıl

Mail, sosyal medyanın ve anlık bildirimlerin yayınlaşmasıyla eski önemini yitirmiş gibi dursa da aslında etkili bir e-mail atarak hedef kitlenizi harekete geçirebilir. Konum öncelikli olmak üzere veriye dayalı kişiselleştirmiş güçlü içerik ve tabi ki yapay zekanın birleşmesi ile müşterilerinize attığınız mailler tahmininizden büyük etkileşimlere yol açacaktır.

Uzmanların birçoğu e-mailleri bugün markalar için mevcut olan en iyi dijital pazarlama kanalı olarak görüyor. Müşterilerinize attığınız bir e-posta onların anında alışveriş yapmasını sağlayabilir ya da spam olarak işaretleyebilir. Bu yönden düşünüldüğünde e-mailler bir kampanya karşısında gösterilen müşteri davranışlarını analiz etmek için de müthiş bir veri kaynağıdır.

Hikayeleştirilmiş İçerikler Müşterileri Etkilemenizde Yardımcı Olur

Bill Gates’in dediği gibi Content is King yani içerik her şeydir. Bu durum televizyon ve yazılı basına verdiğiniz reklam için de geçerliydi. Ancak içerik dijital ortamların yaygınlaşmasıyla daha da önemli bir hala gelmiştir. Sürekli bir veri girdisi olan sayısal ortamda birçok bilgi çöp değeri görürken, kaliteli olanlar ise viral şekilde büyüyebiliyor. E-mail oluştururken dikkat etmeniz gereken ilk nokta da etkili bir içerik oluşturmaktır.

2017 yılında mail içerik konusunda iki farklı yönden ortaya çıktı; güçlü resim pasif metin ve güçlü metin pasif resimdir. İki seçenek de etkili bu önemli olan ise sizin ürününüze ve hedef kitlenize hitap edeni seçmenizdir.

Human Interest Story denilen yöntemle ve hedef kitlenizi size çekecek içerikte bir hikaye anlatımı ile mailinizi içerik olarak güçlendirebilirsiniz. Sadece yaptığınız kampanyadan müşterileri haberdar etmek yerine etkili bir hikaye ve ya videolar ile onları kendinize çekebilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş İçerikler ile Maillerinizi Zenginleştirin

Kişiselleştirilmiş SMS’ler ve e-mailler almak müşterilere ilk başta takip ediliyoruz hissi uyandırıyordu. Ancak 2017 yılı ile birlikte bu ön yargının büyük ölçüde yıkıldığını söyleyebiliriz. Müşterileriniz hakkında çeşiti kanalllar ile topladığınız verilerden yararlanarak onlara kişiselleştirilmiş içerikler sunmanız hoşlarına gidecektir.

2018 yılında kişiselleştirmenin zirve yapması tüm uzmanların ortak beklentileri arasında yer alıyor. Sizde müşterilerinizin davranışlarını ve demografik segmentlerini analiz ederek kişiselleştirilmiş e-mailler hazırlayabilirsiniz.

Yapay Zeka ile Detaylı Analizler Mümkün

2017 yılının en çok öne çıkan teknolojik gelişmelerinden biri de Yapay Zeka’da yaşandı. Kabul görmüş ütopik Yapay Zeka senaryolarını bir kenara bırakarak markanız için harekete geçebilirsiniz.

Yapay Zeka makine öğrenme algoritmasıyla, müşterilerinizin markanız ile etkileşimde bulunmak için kullandığı çeşitli kanalları da içerecek şekilde sizin için tüm bu süreci detaylı olarak analiz edebilir. AI, potansiyel olarak, kullanıcı faaliyetlerinde ortam oluşturarak daha önce görülmemiş olan kanallar arasındaki etkileşimleri tespit ederek ve aradıkları ilişkiyi pazarlamacılara verebilir.

Pahalı bir yatırım olarak kabul edebileceğimiz AI’ın size kar dönüşü maliyetinin çok daha üstünde olabilir. Siz de 2018’de yapay zekanın göstereceği gelişmeler ışığında bu konudaki yatırımlarınızı netleştirebilirsiniz.

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla