Analiz Pazarlama Perakende

Coğrafi Bilgi Sistemlerinden Yaralanarak Veriminizi Arttırın

Konum teknolojilerinin önemi hem kar amacı güden işletmelerin hem de yardım kuruluşları ve siyasi organizasyonların geleceği için her geçen gün daha da artmaktadır.

Lokasyon verisinden ve coğrafi bilgi sistemlerinden yararlanmak yakın zamana kadar markalar için büyük maliyetler gerektiren ve sadece küresel firmaların ulaşabileceği bir alan olarak görülüyordu. Ancak hızla gelişen teknoloji ile artık günlük hayatımızda dahi her konuda lokasyonun kullanıldığını görebiliyoruz.

Yapay Zeka, Dronelar, Nesnelerin Interneti Teknolojisi (Internet of Things-IoT), Blockcahin gibi heyecan verici gelişmeler hatta 3. Dünya ülkelerinde yaşanan demokratikleşme süreçleri dahi teknolojiye ve doğal olarak lokasyon teknolojilerine olumlu yönde etki yapıyor.

Yapay zeka ve makine öğrenme teknolojileri geniş veri yelpazelerinin analizi için kolaylıklar sağladığından coğrafi veri analizleri içinde büyük önem taşıyorlar. Bu yüzden yapay zekanın yaygınlaşmasıyla birlikte lokasyon teknolojilerinin de daha çok gelişme göstereceği bekleniyor.

Beş yıl içerisinde lokasyonun önemi daha da artacak

Forrester’ın hazırladığı rapora göre yakın geçmişe kadar coğrafi bilgi sistemleri denilince akıllara sadece belli bir bölgeyi haritalandırmak geliyordu. Ancak günümüzde gelişen teknoloji sayesinde artık müşteriler ve işletmeler arasındaki ilişki konumsal olarak birçok yönden analiz edilebiliyor. Konumsal ve kurumsal veriler birlikte analiz edildiğinde markalar, iş kararlarını geliştirebilecekleri yeni yollar ile karşılaşıyor. Forrester aynı zamanda önümüzdeki beş yıl içerisinde lokasyon sistemlerinde yıllık olarak %10’luk bir büyüme beklenildiğinin de altını çiziyor.

Kısacası markalar coğrafi bilgi sistemlerinden yararlanarak çalışanlarından aldığı verimi artırabiliyor, gelir elde edebileceği yeni yollar keşfedebiliyor ve giderlerini azaltabiliyorlar. Sizde hem karınızı arttırmak hem de çalışanlarınızın sosyal yönlerden mutlu edebilmek için lokasyonun gücünü keşfetmelisiniz. Location Brain’in daha önce hazırladığı Lokasyon Teknolojilerini Kullanma Kılavuzu bu konuda size daha detaylı olarak yol gösterecektir. Profesyonel bir firma yardımı almak için ise Maptriks firmasına iletişim sekmesinden ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla