Pazarlama Teknoloji

Foursquare’de Sürpriz Gelişme

Foursquare, lokasyon sektöründe hizmet veren en köklü ve bilindik şirketler arasında yer alıyor. Sektöre bir sosyal ağ olarak giriş yapan firmanın günümüzde Samsung’dan Reddit’e kadar birçok şirket ile iş ortaklığı bulunuyor. Lokasyon firması bugünlerde ise yeni bir iddia ile gündemde. Söylentilere göre 2012 yılından beri Başkanlık görevinde bulunan Steven Rosenbaltt, şirketten ayrılıp kendi firmasını kurmayı düşünüyor. İşte Foursquare’de   yaşanan son gelişmeler ve ayrıntıları…

Hayatımıza ”check-in” kavramı ile dahil olan Foursquare’in bugün 100.000’in üzerinde marka ile iş ortaklığı bulunuyor. Şirket mali konular hakkında açıklamalarda bulunmasa da yakın kaynaklarda yer alan haberlere göre geride bıraktığımız üç yılda da Foursquare’in büyüme kaydettiği biliniyor. Özellikle 2017 yılının üçüncü çeyreğinde ise gelirlerinde %50’nin üzerinde bir artış olduğunu iddia ediliyor. Tüm bu olumlu gelişmelerin ardındaki isimlerin başında ise istifa ile gündemde olan Rosenbaltt geliyor.

Foursquare’in gelişiminde Rossenbalt’ın etkisi büyük

Foursquare’de başkanlık görevine gelmeden önce Steven Rosenbaltt Apple’ın pazarlama strartejisi olan iAd’i de geliştiren bir reklam firmasında görev yapıyordu. Foursquare’e geldikten sonra ise şirketin yıllardır birktirdiği check-in verilerini bir reklam aracına ve pazarlama strajesine dönüştürmesinde büyük rol oynadı.

Foursquare, yaşanan bu değişimle kullanıcılarının check-in’lerinden elde ettiği veriler ile sadece bir sosyal ağ olarak kalmayıp, markalara konum istihbaratlarına dayalı kurumsal çözümler sunan kapsamlı bir teknoloji şirketi profilene ulaştı. Apple, Samsung ve Snapchat gibi küresel markalar ile olan iş ortaklıkları ise şirketin bu konudaki başarısının tescili oldu.

Rosenbaltt’ın istifası sürpriz mi?

Foursquare’in son hamlelerinden biri ise dijital pazarlama ile müşterilerin mağaza içi davranışlarını ve ayak trafiğini ile ilişkilendirmek yer alıyor. Aslında yaşanan bu değişim süreci bir sürpriz değil. Çünkü Steven Rossenbalt daha önce verdiği birçok röportajda Foursquare’in asıl amacının en başından beri bir sosyal ağ olmaktan çok daha fazlası olduğunu belirtmişti. Rosenbaltt, konum analizinin değerinin ve işletmelerin geleceğinde oynadığı rolün önemini de vurgulamıştı. Sürpriz olan asıl gelişme ise Rosenbaltt’ın istifa edeceği söylentileri.

Şirket içinden gelen söylentilere göre Steven Rosenblatt, Foursquare’den ayrılarak kendi şirketini kurmak istiyor. Rosenblatt yaptığı açıklamada Foursquare’in CEO’su Jeff ile birlikte çok güzel işlere imza attıklarına değindi. Yeni şirketlerin büyümelerinde ve gelişmelerinde etkisi olacak bir girişimle yola devam etmek istediğini de sözlerine ekledi. İlerleyen günlerde Foursquare’de yaşanacak değişimler hakkındaki ayrıntıların netlik kazanması bekleniyor.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla