Analiz Teknoloji

Google Maps Instagram’a Rakip Olur Mu

Instagram, bir süre önce güncellediği yeni algoritması ile çok tartışılmıştı. Kronolojik olarak değil de popülariteye göre sıralanan gönderiler yüzünden kullanıcılarının ağır eleştirilerine maruz kalan Instagram, bir tehdit ile karşı karşıya. Kullanıcılar kronolojik olarak görüntülenemeyen fotoğrafları için yeni yollar arıyor. İşte onlardan biri; Google Maps üzerinden fotoğraf paylaşmak.

Influencer Marketing’in en etkili olduğu platform olan Instagram’da, yayınlanan postlardaki görüntülenme oranının düşmesiyle birlikte markalar ve Influencerlar yeni taktik arayışlarına girdi. Özellikle yemek paylaşım hesaplarında Google Haritalar’a doğru bir eğilim söz konusu.

Google’ın En Sevdiği Daha Çok Veri

Dha önce Google üzerinde her hangi bir işletmeyi aradıysanız arama motorunun size ”Bu Yeri Biliyor Musunuz?” diye bir soru yönelttiğini biliyorsunuzdur. Eğer tanıyorsanız sizden bu işletme hakkında bazı veriler girmenizi istiyor; adres bilgisi, telefon numarası, görüşleriniz hatta fotoğraf ve daha birçok şey. Çünkü Google için ne kadar çok veri o kadar iyi demek.

Peki Google Haritalar’da bir konuma harika bir fotoğraf eklediğinizde ne olur?

Yapılan aramalarda görüntülenen kaliteli fotoğraflar dikkat çeker. Kullanıcıları lokasyona doğru harekete geçmesini sağlar. Google Maps üzerinden eklenen fotoğraflar herhangi bir algoritmaya tabi tutulmadığından gösterim sayısı çok yüksek rakamlara ulaşılabiliyor.

Bir diğer iyi yanı ise kullanıcı tarafından silinmediği takdir de fotoğrafın her zaman orada kalacak olmasıdır. Böylece Instagram’da yapılan kaydetme işlemine gerek kalmadan kullanıcılar istedikleri zaman Google üzerinden bu fotoğrafa erişebilecekler.  Aynı zamanda fotoğrafı paylaşan kişinin Instagram hesabına olan ziyaretçi sayısında da bir artış söz konusu olacaktır.

İşletmeler için Google üzerinden çizdikleri imaj restorantlarına olacak ayak trafiği için de çok önemlidir. Basit bir örnekle yakınındaki en iyi pizzacıyı aratan kişi, kötü bir ortamda çekilmiş bir pizza fotoğrafı gördüğünde ne düşünür? Peki doğru ışık ve şık bir sunumla çekilen fotoğrafın restorantınıza yapacağı olumlu etkiyi hiç düşündünüz mü? Aslında amaç Instagram ile aynı sadece Influencer’ınızdan çektiği fotoğrafı Google Haritalar üzerinden de paylaşmasını isteyeceksiniz.

İşte yaşanan tüm bu gelişmeler Influencer ile çalışan yemek sektöründeki işletmelerin, Google Maps’i daha sık kullanmaya yönlendireceğe benziyor. Bir anda kendini Google ile rakip bulan Instagram’ın yeni hamlelerini merakla bekliyoruz. Location Brain olarak lokasyonun gün geçtikçe kazandığı değerinde altını özellikle çizmek istiyoruz.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla