Pazarlama

Instagram Pazarlamacıların Dikkatini Çekmeye Devam Ediyor

Instagram yeni güncellemesi ile artık hikayelerin üzerinden kullanıcılara direkt alışveriş yapabilme seçeneği sunuyor. İlk olarak geçtiğimiz Kasım ayında ABD’de kullanıma sunulan bu yeni özellik artık birçok ülkede hayata geçirilicek. Sosyal medya platformu böyle kullanıcılarını daha uzun süre uygulamada tutmayı amaçlıyor.

Instagram’ın üst düzey yöneticilerinden Jim Squires yaptığı basın açıklamasında kullanıcıların her gün sevdiği markaların hesaplarını kontrol ettiğini belirtti. Yeni güncelleme ile bir markanın yayınladığı görsele dokunduğunuzda artık ürünlerin fiyatlarını direkt görebileceksiniz.

Markalar tarafından ürün fiyatları yayınlanan görsellere etiketlenebilecek. Kullanıcılara sunulan ”şimdi satın al” seçeneği sayesinde markalar müşterilerini e-ticaret sayfalarına yönlendirmeden onlara alışveriş imkanı sunacak.

Sadece yayınladığınız postlar üzerinden değil, hikayeleri kullanarak da müşterilerinizi harekete geçirebilirsiniz.

Yeni özellik tamamen kullanıma sunulmadı. Ancak Instagram zaten yıllardır markalar için değerli bir pazarlama ortamıdır. Özellikle son iki yıldır Hikayeler üzerinden elde ettiği etkileşim pazarlamacıların dikkatini çekiyor. Hem fenomenler hem de markalar hikayeler aracılığıyla hedef kitlesi ile her an iletişim halindeler.

Verilere göre Instagram üzerinde günlük 300 milyon hikaye paylaşılıyor. Hikayeler normal yayınlanan postlardan daha çok görüntülenme sayısına sahip. Bu duruma rağmen SocialBakers’ın 1.100 Instagram profili üzerinde yaptığı araştırmaya göre birçok marka hala hikayenin gücünü fark etmiş değil. Pazarlamacılar Instagram’daki bu kullanıcı potansiyelini markaları için fırsata dönüştürmelidir.

Hikaye paylaşımları beğeniye sunulmadığı için markalar etkileşimi nasıl ölçeceklerine dair karışıklıklar yaşıyor olabilirler. Ancak sosyal medya platformu bu konuda gerekli yardımları ve analizleri işletme profiline sahip her hesaba sunuyor. İlk olarak dikkate alınılması gerekilen konu hikayenizin 24 saat içerisindeki erişim sayısıdır.

Sosyal medya özellikle de Instagram, Snapchat ve Pinterest gibi görsel platformlar markalar için büyük bir pazarlama mecrasıdır. Sizde sosyal platformların yeniliklerini düzenli takip ederek markanız için gerekli kampanyaları oluşturabilirsiniz.

Location Brain’de yer alan diğer Instagram haberleri için buraya tıklayabilirsiniz.

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla