Teknoloji

Apple Haritaların Paris Güncellemesi

Apple’ın iOS 10.3’ü duyurmasıyla birlikte haritalar uygulamasına yeni güncellemeler geldi. Bunlardan biri Paris ’in de içinde bulunduğu 40 ilde artık apple haritalar kullanıcılarına sadece yerin üstünden değil yer altındaki metro duraklarına kadar yol tarifi veriyor.

Paris metrosunun 116 yıllık geçmişi toplam 300 metro durağını kapsayan geniş bir ulaşım ağı ve günde 4 milyon yolcuyu taşıyabilme kapasitesi ile Avrupa’nın en kalabalık ikinci metrosu olduğunu da unutmayalım.

Metro Duraklarından, Elektrikli Sandalye Şarj Noktasına Kadar

Apple Haritalar’ın yeni güncellemesi metro duraklarının ulaşım ağlarından tekerlekli sandayeler için şarj noktalarına kadar birçok yeniliği mevcut. Hatta çevrenizdeki restoranlardan rezervasyon yapmanızı sağlıyor. Seçtiğiniz restoranın The Fork ve Michelin Book a Table’da ki yorumları gibi birçok ayrıntıyı da sizlerle paylaşıyor.

Güncelleme sesli asistan Siri içinde bir çok yeniliği içinde bulunduruyor. Eğer Apple Watch kullanıcısıysanız bisikletinizle giderken eller serbest uygulamasını kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece Siri’den sizin için en yakındaki kahveciyi ve ya banka şubesini bulmasını isteyebilirsiniz.

Şehir hayatına yapılan bu ilaveler ile uygulamayı daha kullanışlı kılmayı ve Siri’nin değerini arttırmayı hedefliyor.

Apple ve Google gibi tüketicinin lokasyon bilgilerini merkeze alan şirketler, değişen bu pazarlama anlayışının tamamen tüketiciye dönük olduğunun altını bir kez daha çiziyorlar.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla