Pazarlama

Y Kuşağı İçin Lokasyon Merkezli Kampanya Oluşturmanın 4 Yolu

Lokasyon merkezli pazarlamaya en olumlu cevabı verecek kuşak 1982-2004 arası doğan y kuşağıdır. Bu jenerasyon hedeflenmiş dijital reklamlar içinde uygundur. Peki markalar y kuşağının dikkatini çekmek için neler yapmalı? İşte Location Brain’in 4 önerisi.

Yapılan araştırmalara göre y kuşağının %85’i bir akıllı telefon sahip. Aynı zamanda Amerika’da akıllı telefon sahibi olanların %71’ini de milenyumlar oluşturmakta. Y kuşağı mobil cihazlar üzerinden ödeme yapmaya da x’lere göre daha olumlu bakıyor.

Mobil ile Perakendeyi Birleştirin

Mobil uygulamanız ile perakende mağazalarınızı birbiriyle entegre edebilirisiniz. Mesela bir müşterinizin kitap-cd mağazasının mobil uygulaması üzerinden sepetinize kitap eklediğini varsayalım. Ancak kitabı hemen o anda satın almıyor da bekletiyor. Daha sonra aynı mağazanın bir perakende şubesini ziyaret ettiğinde ise mobil uygulamanız üzerinden müşterinin sepetinde olan kitapları mağazada bulabileceğine dair telefonuna bir hatırlatma bildirimleri gönderebilirsiniz.

Y kuşağının ilgi duyduğu alanlara yönelin

Otomobil sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Jeep’de y kuşağının pazarlamadaki öneminin farkında. Marka, hem geleneksel pazarlama yöntemlerini kullanıyor, hem de teknolojinin getirilerinden yararlanarak dijital pazarlama alanında örnek teşkil ediyor. En son olarak ise kablosuz internet firması ile ortak bir kampanya yürüttü. İnternet firmasının sitesini açan herkes ilk önce Jeep reklamı ile karşılaştı. Aynı zamanda Jeep, konum verisinin etkisini ölçmek içinde bir test programı ile ortaklık kurdu.

Müşterinin konum verisini fırsata dönüştürün

Aslında bakarsanız sadece y kuşağı değil her kuşak gideceği yeri navigasyon uygulamaları üzerinden aratıyor. Amerikalı bir sandviç firması bu durumu fırsata çevirmenin yolunu çoktan bulmuş. Her Cumartesi düzenlenen futbol maçı için navigasyon firmasına reklam veriyor. Böylece stadyumun konumunu navigasyon üzerinden aratan herkes, sahanın yakınlarındaki sandviç şubesinden de haberdar oluyor. Tabi ki maça özel kampanyalar ile de hedef kitleye fırsatlar da sunuyor.

Aratılan kelimelerin lokasyon merkezli pazarlama için anahtarınız olsun

Y kuşağına daha iyi hitap etmenin bir yolu da çevrimdışı ile çevrimiçi pazarlamayı birbirine entegre etmeden geçiyor. Yapılan araştırmalara göre y kuşağının çoğu herhangi bir ürün satın almadan önce arama motorları üzerinden ürünü artıyorlar. Sizde mobil cihazlar üzerinden yapılan aramalarda konum verilerinden yararlanabilirsiniz. Aratılan kelimeler ile o bölgede hamleler yapabilirsiniz. Bir nevi aranan kelimeleri o bölgedeki pazarlama stratejinizin anahtarı olarak kullanabilirsiniz.

1 Yorum

Yorum yapmak için tıkla