Pazarlama Teknoloji

Geospatıal World Forum 2018’den Öne Çıkan Başlıklar

Lokasyon teknolojileri ve coğrafi bilgi sistemleri için büyük önem taşıyan Geospatial World Forum 2018 geçtiğimiz hafta Hindistan Haydarabad’da gerçekleşti. Forum’un ”Konum Analizi” oturumundan öne çıkan konuları sizin için derledik.

Hava Durumu Uygulamaları Lokasyon Verisinin Kaynakları Arasında Yer Alıyor

IBM’in önde gelen markalarından biri olan The Weather Company’nin Asya Pasifik Genel Müdürü Hitesh Upadhyay’i, kullanıcıların hava tahminlerine her baktıklarında konumlarını da paylaştıklarına dikkat çekti. Toplanan bu verilerin ise analiz edilerek tüketici davranışlarına göre hareket edebilmede markalara yardımcı olacağınI belirtti.

CISCO’nun Hindistan Dijital Dönüşüm Direktörü Lakshmi Narayan Rao’da konuşmasında lokasyon verileri için hava durumu programlarının önemine değindi. Lokasyon teknolojilerinden yararlanmanın en pratik yolu olarak; navigasyon ve hava durumu uygulamalarını örnek gösterdi. Bu uygulamalardan gelen veriler ile markaların doğru analizlerde bulunabileceğini de belirtti.

Reklam ve Pazarlama Departmanları İçin de Lokasyon Verisi Büyük Önem Taşıyor

Markalar müşterilerine artık kişiselleştirilmiş hizmetler sunuyor. Lokasyon verileri mekansal analitikler ile birleştirilerek firmaların gelecekleri için önemli olan bilgilerin toplanmasında tamamlayıcı rol oynuyor.

Ground Truth Hindistan Genel Müdürü Manoj Mishra ise lokasyon verisinin reklamcılığa olan etkilerine dikkat çekti. Reklamcılık ile pazarlama departmanı arasında bağ kurarak müşterilerin satın alma alışkanlılarını ve demografik bilgilerini analiz edebilirsiniz. Böylece müşterilerinize doğru konumlarda doğru içerikle ulaşabilirsiniz.

Her Anda ve Alanda Lokasyon

Lokasyon verileri; yeni şube açılımından, konuma dayalı reklamcılıkta ya da müşterilerin satın alma alışkanlılarını ve demografik bilgilerini analiz etme konusunda da markalara yardımcı olur. Bu nedenle, konum analizi pazar eğilimlerini öngörebilir ve işletmenin katlanarak büyümesine yardımcı olur.

Akıllı Şehirlerin hayata geçirilmesinden, Yapay Zeka’ya kadar geleceğe dair birçok yatırımda lokasyon versinin önemini görmek mümkündür. Hindistan’da düzenlenden Geospatial World Forum‘da da üzerinde durulduğu gibi lokasyon verileri markaların geleceğinde belirleyici rol oynar.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla