Teknoloji

Turkcell Teknoloji Zirvesi’nden Öne Çıkan Başlıklar


Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği olan Turkcell Teknoloji Zirvesi geçtiğimiz hafta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Zirvede öne çıkan başlıklar ise yerli ve milli teknolojiler oldu. Özellikle hem bakanların hem de iş adamlarının üstünde durduğu konu ise yerli yapay zeka oldu.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 10. genel müdür yardımcı diye tanıttığı Alexa’nın Türkçe konuşan çok daha ileri bir versiyonunu yakında tanıtacaklarını belirtti. Terzioğlu aynı zamanda gelecek yıl yerli ve milli bir yapay zeka şovu yapacaklarını iddia etti.

Veri güvenliği hakkında da açıklamalarda bulunan Terzioğlu, veriyi petrole benzeterek, verininde petrol gibi işlenerek değerlendiğini vurguladı. Türkiye’nin verisinin Türkiye’de kalması için ülkenin dört bir yanına veri merkezleri inşalarına devam ettiklerininde altını çizdi.

Yerli Teknolojiye Verilen Önem; Kamudaki Siber Saldırılara Alınan Tedbirlerden Anadolu’daki Einsteinlar’a Verilen Desteklere

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’da yaptığı konuşmada yapay zekanın gelecekteki rolüne değinerek yerli teknolojinin gerekliliği üzerinde durdu. Arslan aynı zamanda kamudaki siber saldırılara karşı aldıkları tedbirlere de değindi. ”Bu yıl, kamuda siber güvenlik alanında detaylı ve geniş kapsamlı tedbir kontrol ve denetim mekanizmalarını oluşturuyoruz. Bugün, şimdi, geleceğe ilişkin hedeflerimiz öngörülerimiz var ama bugün için yapılması gerekenleri de başkalarından beklemeden yapmak durumundayız.”dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde yerli teknoloji ihracatını arttırmanın hedefleri arasında yer aldığını belirtti. Anadoluda binlerce yerli Einstein’ın ve Aziz Sancarlar’ın olduğunu dile getiren Özlü, yapay zekanın Einsteinlerini el üstünde tutacaklarını da vurguladı. ”Bu çocuklarımızı yapay zekâ, yazılım, kodlama, algoritma ile tanıştıracağız. Bilişim devriminin zorunlu kıldığı insan kaynağını yetiştirmek için tüm kaynaklarımızı seferber edeceğiz” dedi.

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla