Teknoloji

CES 2018’den Dikkat Çeken Gelişmeler

ABD’nin Las Vegas kentinde bu yıl 51’ncisi düzenlenen dünyanın en büyük elektronik fuarı Consumer Electronics Show (CES – Tüketici Elektroniği Fuarı) teknoloji devlerini bir araya getirdi. İşte fuarda dikkat çeken en önemli gelişmeler.

Teknolojik Asistanların yükselişi

Tüketicilerin beklentileri her geçen gün artarken markaların buna sessiz kalması büyük bir hata olur. Mesela hepimiz artık sadece cep telefonları aracılığıyla aradığımız bir ürünü en yakın nerede bulacağımızdan, mağazalardaki stok durumuna kadar anında öğrenmek istiyoruz. CES’de dikkat çeken en önemli konulardan birinin kişisel asistanlar olduğunu söyleyebiliriz.

Toyota’nın, Amazon’un Alexa asistanıyla entegre çalışan akıllı asistanı da bu konuda yapılmış en güncel çalışmalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Kuaifit’in kullanıma sunduğu ”connected coach” kişisel teknolojik fitness asistanı bu konuda fuarda dikkat çeken gelişmelerden biriydi.

Kişisel akıllı asistanları destekleyen en önemli teknolojik gelişme ise sesli komut sistemlerinin de devreye girmesi oldu. Tüketiciler hayatlarının her geçen gün daha da kolaylaşmasını bekliyor ve sesli asistanlarda tam da bu noktaya değiniyor. Tek bir komut ile isteğiniz gerçekleşiyor öyle ki parmağınızı şıklatmanıza bile gerek yok.

Özetle, 2017 yılının sonlarına doğru yükselen bir trend haline gelen asistanlar 2018 yılında da ”ses” getirecek.

HTC’den yeni sanal gerçeklik başlığı

Teknoloji dünyasının en trend gelişmelerinin yer aldığı fuarda HTC’de, yeni sanal gerçeklik başlığını tanıttı. HTC Vive Pro adı verilen cihazda önceki sürümlerde eleştirilen noktaların düzeltildiği görülüyor.

Araç İçi Teknolojik Yatırımlarda Hız Kesmiyor

Out of Home pazarlamanın yeni bir parçası olarak görülen araç içinde yer alan akıllı ekran sistemleri de fuarın en dikkat çekici gelişmelerinden biriydi. Akıllı panellere verilen reklamların yol kenarlarındaki bilboardlardan daha etkili olduğu da fuardaki söylentiler arasındaydı. Mercedes’in bu konuda yaptığı yatırımlarda gözden kaçmadı.

IoT ile taksiler uçabilecek

Şu an için sadece konsept olarak görülse de CES’de yer alan en ilginç fikir Bell Helicopter Textron’un tanıttığı uçan taksiler oldu. Bell’in inovasyon direktörü Scott Drennen’in model ile ilgili yaptığı açıklamaya göre uçan taksiler, Nesnelerin İnternetinin (Internt of Thing- IoT) bir parçası olacak.

 

 

 

 

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla