Pazarlama

Yerel Kampanyalar ile Müşterilerinizin İlgisini Çekin

Küresel pazarda hizmet veren markalar yerel kampanyaların başarısını yeniden keşfediyor. Yapılan araştırmalara göre 2018’de ABD’de yerel kampanyalarda %5.2’lik bir büyüme bekleniyor. Bugün yerel kampanyalar ile müşterilerinizin ilgisini nasıl çekeceğinizden bahsedeceğiz.

Günümüzde artık tüketiciler, markaların kendilerine ulaşmadan önce onları daha iyi tanımalarını istiyor. Çünkü yeni nesil artık kendilerini ilgilendirmeyen reklam içerikleri ile muhattap olmuyor. Yaşanan bu değişimde markaları müşterilerinin konumlarına ve ilgi alanlarına göre segmenetlere ayırmaya yöneltiyor.

Kişiselleştirilmiş İçeriklere Artan İlginin Sebebi Ne?

Kişiselleştirilmiş içeriğe olan ilginin artmasındaki asıl sebep ise sosyal medya platformları. Sosyal medya kullanıcıları sadece ilgi alanları içerisine giren içeriklerle muhattap oluyor. Bu duruma alışan tüketici de her ortamda markalarda aynı alakalı içeriği bekliyor. Pazarlamacılarda hedef kitlesine ulaşmak için hem dijital ortamlarda hem de yerel basılı medya unsurlarında kişiselleştirilmiş içeriklerden yararlanıyor.

Yerel olarak hazırlanacak içerikler ilk başta pazarlamacıların gözünü korkutsa da mevcut teknolojik ortamlardan elde edilen veriler sayesinde bu tarz kampanyalar oluşturmak aslında çok da zor değil. Teknolojik gelişmeler küresel markalara çok çeşitli yerel pazarlarda etkili kampanyalar oluşturmak için gerekli olan yardımı sunuyor. Veri depolama ve veri analizindeki gelişmeler markaların özelleştirilmiş kitle segmentlerine ulaşmasını kolaylaştırıyor.

Küresel Markalardan Örnek Üç Strateji

Coca Cola gibi markalar yerel içerikteki potansiyeli keşfetmiş ve diğer firmalara örnek teşkil edecek üç strateji geliştirmişlerdir. İlki ürün düzeyinde gerçekleşen tüketici davranışlarındaki farklılıkları anlamlandırmaktır. Bir diğeri ise yerelleşmenin nerelerde gerçekleştiğini görmek için ürün talebindeki coğrafi farklılıkları değerlendirmektir. Sonuncu strateji de  yerel pazarda uygulayacağı kampanya profiline uyan hane halkı üyesini hedef almak.

Yerelleştirilmiş pazarlama stratejileri; marka müşteri arasındaki iletişimi ve tüketicilerin satın alma davranışını teşvik etmek için kritik bir araç haline geldi. Markanızın büyüme planları arasına sizde yerel kampanyalardan yararlanmayı ekleyebilirsiniz.

 

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla