Teknoloji

Nükleer Bombanın Etkilerini Gösteren Harita Oluşturuldu

Nükleer bombalar belki de insanoğlunun icat ettiği en tehlikeli ürünlerden biridir. Ancak zaman zaman özellikle ABD, Rusya ve Kore’de bu alanda yapılan yeni çalışmalara da şahit oluyoruz. İşin ilginç yanı sadece nükleer bomba çalışmaları bir kenara yaşadığımız yere bir nükleer bomba atılsa ne hale gelir diye merak edenler için dahi çalışmalar yapılıyor olması. İşte Outrider Foundation isimli bir derneğin, hazırladığı internet üzerinden kontrol edilebilen nükleer bombanın etkilerini gösteren harita…

Sistem üzerinden ilk önce istediğiniz bölgeyi seçiyorsunuz. Daha sonra sunulan nükleer bomba çeşitlerinden birine tıklayarak oradaki olası etkilerini istatistiksel olarak görebiliyorsunuz. Sistem, sonuçları mil cinsinden veriyor ve alan ölçüsü olarak gösteriyor.

Dünya üzerinde seçtiğiniz herhangi bir ülkede-şehirde yaşanacak nükleer bomba faciasının sonuçlarını sistem üzerinden sorgulayabiliyorsunuz.

Bomba seçenekleri arasında etkilerini gözlemleyebileceğiz 4 farklı nükleer silah var. Dünya üzerinde ilk defa bir savaşta kullanılan Little Boy (Hiroşima), ikincisi Kuzey Kore tarafından üretilen kıtalararası balistik füze Hwasong-14, üçüncüsü ABD üretimi olan W87 ve son olarak Rus üretimi olan Tsar bombası yer alıyor.

Bırakın nükleer bombanın , hiç bir bombanın ve silahın kullanılmadığı barışçıl bir dünya düzenini umuyoruz. İlginç haritalandırmalara örnekler verdiğimiz diğer haberlerimizi okumak isterseniz;

Etiketler

1 Yorum

Yorum yapmak için tıkla