Teknoloji

Global Trend Map ile Google’da Hangi Ülkenin Neyi Aradığını Görebilirsiniz

Spotify’ın Dünya Müzik Haritası, Twitter’ın Trendsmap’inden sonra Dünya genelinde Google üzerinden aratılan konuların da trend haritası oluşturuldu; Global Trend Map. Hangi ülkede gün içerisinde neyin trend olduğunu merak edenler ve lokasyon merkezli pazarlama kampanyaları yürütmek isteyen markalar içinde veriler bir fırsat niteliğinde.

NeoMam Studios tarafından hazırlanan Global Trend Map (Küresel Trend Haritası) sayesinden bir dünya haritasından hangi konumdan Google üzerinden ne aratıldığını görebiliyorsunuz. Merak ettiğiniz konumdaki 10 trend haberi sizin için listeliyor.

Futbol Takımları Pazar Gününün Birincileri

Global Trend Map’in güncel haritasına göre Türkiye’de en çok aranalar listesinde ilk sırada Pazar akşamı oynanan Galatasaray- Fenerbahçe maçı yer alıyor. Derbinin ardından ise İsimsizler adlı televizyon dizisi bulunuyor.

İngiltere’de ise ilk sırada yine bir futbol takımı yer alıyor. Liverpool, Tottenham arasında oynana maçta ağır bir mağlubiyet alan Liverpool trend listesinin başında yer alıyor.

Twitter, Spotify ve Google gibi internet devlerinin kullanıcılarının konum verilerinde yararlanarak oluşturdukları haritalar aslında markalar içinde ipuçları taşıyor. Dijital dünyanın size sunduğu imkanları markanız için fırsata dönüştürmekten çekinmeyin.

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla