Pazarlama

Domino’s Lokasyon Teknolojisi ile Teslimat Alanlarını Genişletiyor

Dünya’nın önde gelen pizza şirketlerinden Domino’s geçtiğimiz günlerde artık outdoor siparişler de alacağını duyurdu. Parklar, plajlar gibi açık hava alanlarda sipariş dağıtımına başlayan pizza markası yeni hamlesi ile rakiplerine göz dağı veriyor.

Domino’s’un bu yeni hizmeti ilk olarak ABD’de ki 150.000 lokasyonda hizmet verecek. Şirket parklar, bahçeler başta olmak üzere ülkedeki meşhur heykellerin ve tematik alanların etrafına da sipariş teslimatı gerçekleştirecek.

Lokasyon Teknolojileri Teslimatta Kilit Nokta

Müşteriler şirketin online sitesi ve mobil uygulaması üzerinden kendilerine en yakın şubeden siparişlerini verebilecekler. Hizmetin aktif olması için yapılması gereken tek şey ise kullanıcıların konumlarını Uber çağırırken paylaştıkları gibi Domino’s ile de paylaşmaları gerekiyor.

Dış mekanlarda sipariş teslimatı yapmaya başlayan pizza devi şimdi de teslimat kanallarını lokasyon teknolojisinden rota planlama ve rota optimizasyonu gibi aldığı güç ile geliştiriyor.

Domino’s’un bu yeni hamlesi sektördeki rekabeti kızıştırırken rakiplerine de dijital ortamları nasıl kendi pazarlama kanallarına entegre edebileceklerine de yol gösteriyor. Hatırlayacağınız gibi şirket daha önce de müşterilerine Twitter üzerinden tek bir emojiyle ve Amazon’un sesli asistanı Echo  ile sipariş verme imkanı sunuyordu.

Yaşanan teknolojik gelişmeler karşısında çaresizce beklemek yerine sizde markanız için harekete geçerek rakipleriniz ile yaşadığınız rekabette bir adım öne geçebilirsiniz.

Dominos’un yaptığı gibi lokasyon teknolojilerinin imkanlarından yararlanmak için Maptriks firmasına iletişim kısmından ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla