Teknoloji

Google Haritalar Artık Rengarenk Olacak

Google Haritalar kullanıcılarına verdiği kolay kullanım sözünü tutmak için harekete geçti. Search, Assistant ve Earth ürünlerinin birleştirerek hizmet verecek Haritalar uygulamasının, yeni sürümü önümüzdeki günlerde kullanıcılara sunulacak.

Gelecek yeni sürüm ile uygulama restoran, park, hastane ve eğlence mekanlarını ayrı renklerde gösterecek. Mesela Cafe ve restoranlar turuncu renk ile gösterilirken, hastaneler kırmızı, alışveriş merkezleri ve mağazalar ise mavi renk ile belirtilecek.

Kullanım açısından örnek vermek gerekirse çevrenizde arkadaşlarınızla beş dakikalığına muhabbet edeceğiniz bir kafe mi arıyorsunuz? O zaman yapmanız gereken tek şey Google Haritalar’a girip en yakınınızdaki turuncu konum simgesini bulmak.

Tabi ki bu yeniliği sadece bireysel kullanıcılar için sınırlandırmak doğru olmaz. Kurumsal olarak siz de markanız için Google’ın sunduğu renk skalasından işletmenizin hizmet verdiği sektörün rengini seçebilirsiniz. Böylece yeni müşterilerinizin size ulaşması da kolaylaşacaktır.

Google Haritalar artık daha güvenilir

Kolay kullanım sadece renk filtreleri ile de sınırlı değil. Google Haritalar uygulamasının yeni güncellemesi ile artık daha da gerçek zamanlı olmayı vaad ediyor. Kullanıcılar artık kapatılan yolları güncel olarak görebilecek böylece uygulamaya güvenip çıktıkları yollar da yarıda kalmayacak.

Google Haritalar’ı daha etkili ve doğru bir şekilde kullanmak için bu konudaki diğer haberlerimize de göz atabilirsiniz.

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla