Teknoloji

General Motor Marketplace özelliği ile müşterilerini şaşırtıyor

Dünya’nın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan General Motor şirketi teknolojik yatırımları ile de adından söz ettiriyor. Marketplace adını verdiği araç içi gösterge paneline eklediği 4G LTE özelliği ile müşterilerinin kalbini feth ediyor. Marketplace, General Motor markasına ait araçların 2017 ve 2018 modellerinde kullanıma sunulacak.

Sürücüler aracın içinde bulunan akılı ekrandan Marketplace sayesinde en yakın benzin istasyonuna rota düzenleyebilecek. Aracının eksik aksesuarlarını sipariş edebilecek. Sabah evden çıkarken kahve siparişi verebilecek hatta restoranta rezervasyon bile yaptırabilecek.

”Kişiselleştirilmiş teknolojik yatırımlarımızın öncüsü”

General Motor şirketinin Başkan Yardımcısı Santiago Chamorro, Marketplace uygulaması ile müşterilerinin sürüş keyfini arttırmaya ve zamandan tasarruf sağlamalarına çalıştıklarını belirtiyor. Aynı zamanda Chamorro, Marketplace’i önümüzdeki 12-18 aylık dönemde yapacakları kişiselleştirilmiş teknolojik yatırımlarının ilki olarak tanımlıyor.

Marketplace uygulaması, Google’ın 2012 yılında ortaya koyduğu Knowledge Graph veri depolamasından IoT (Internet of Things) teknolojisine kadar bir çok güncel gelişmelerden yararlanılarak oluşturulmuş. Apple’ın iOS 11 ile gelen yeni özelliği ”sürüş sırasında rahatsız etme” seçeneğini de General Motor’un önümüzdeki günlerde eller serbest seçeneğiyle birleştireceği gelen haberler arasında.

Teknolojinin gelişimiyle araba firmalarından, online alışveriş sitelerine kadar her sektörde köklü değişikler yaşanıyor. Her geçen gün daha kişiselleştirilmiş ve zamandan tasarruf sağlayan ürünler piyasaya sunuluyor. General Motor firmasının Marketplace adını verdiği yeni ürününe bakalım diğer otomobil firmaları nasıl yanıtlar gelecek.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla