Teknoloji

Context Cards Markalara Snapchat’ten Yeni Bir Fırsat

Instagram, Whatsapp hatta son olarak Youtube’un dahi günlük hikaye paylaşımı özelliğini duyurmasıyla güç kaybeden Snapchat, rakiplerinin önüne geçmek için yenilikler ile canlanmayı planlıyor. Context Cards adını verdiği yeni özelliği ile kullanıcılar Snap atılan lokasyonlar üzerinden mekanlar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilecek.

Snapchat aktif kullanıcı sayısında yaşanan düşüşü Context Cards özelliği ile önlemeyi planlıyor. Yeni güncelleme ile gelen özellik sayesinde kullanıcılar restoran değerlendirmelerinden, rezervasyona hatta lokasyon hakkında iletişim ve ulaşıma kadar detaylı bilgileri Snapchat üzerinden görebilecek.

Markalar Context Cards’a Reklam Verebilecek

Snapchat’in yeni özelliğindeki mekan bilgilerini partnerleri olan TripAdvisor, Foursquare, Michelin, Bookatable, Goop, OpenTable, Uber ve Lyft’ten elde ediyor. Aynı zamanda Context Cards Snapchat için bir gelir kaynağı ve reklam verenler için ise yeni bir mecra olacak. Markalar destekli lens ve filtreler ile kullanıcılara ürün ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi verebilecek.

Snapchat’ten ayrılmadan kullanıcılar  sponsorlu lens ve filtrelere eklenen linkler sayesinde rezervasyon, alışveriş yapabilecek; markalar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilecek. Aynı zamanda reklam verenler Snapchat üzerinden düzenledikleri kampanyaların kendilerine geri dönüşünü de inceleyebilecek.

Sponsorlu Context Cards özelliği şu an için sadece Amerika’da kullanıma sunuldu. 2018’in ilk aylarında tüm dünyada kullanıma açılması bekleniyor. İlk sponsorlu paylaşımı Kasım ayında vizyona giren Julia Roberts ile OweN Wilson’ın baş rollerini oynadığı Wonder filminin tanıtımında kullanıldı. Snapchat kullanıcıları sponsorlu filtre sayesinde direkt snap üzerinden sinema salonundan bilet alabildiler.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla