Teknoloji

2018 Kış Olimpiyatları Bulut Teknolojisine Emanet

Güney Kore’nin PyeongChang kentinde düzenlenen 2018 Kış Olimpiyatları geçtiğimiz hafta başladı. Sporseverlerin büyük heyecanla izlediği olimpiyatlar teknolojik gelişmeler açısından da önemini koruyor. Tarihte ilk defa Olimpiyat oyunlarında tüm süreç bulut sistemi tarafından korunacak.

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları’nda 95 ülkeden 2.900 sporcu 7 dalda 15 kış sporunda mücadele edecek. 1992 yılından beri Olimpiyatlara IT (Information Technologies- Enformasyon Teknolojileri) çözümleri sunan Atos’un Türkiye CEO’su Cüneyt Uslu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

”100 bin saatin üzerinde testlerle hazırlandık.”

Uslu, ”PyeongChang’de düzenlene Olimpiyatlar ile tarihte ilk kez, tüm faaliyetlerimizi ‘bulut’a taşıyarak, bugüne kadarki en dijital olimpiyatı hayata geçireceğiz.” dedi. Bulut teknolojisi sayesinde oyunların gerçekleşeceği alanlar anlık ve sanal olarak kontrol edilebilecek. Uzaktan yönetimin gerçekleştirileceği ofisler ise Madrid ve Bareslona’da yer alıyor.

Dünyanın en büyük spor etkinliklerinden biri olan Olimpiyatların IT altyapısını, hiçbir güvenlik açığına izin vermeyecek şekilde tasarladıklarını belirten Cüneyt Uslu, “İstatistikler şunu gösteriyor: Olimpiyatlar’a hazırlanan bir sporcu ortalama 10 bin saate yakın antrenman yapıyor. Biz de Atos olarak, PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları’na 100 bin saatin üzerinde testlerle hazırlandık” dedi.

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla