Teknoloji

Facebook Factual İle İş Ortaklığını Geliştirdi

Facebook lokasyon alanında yaptığı çalışmalarda hız kesmiyor. Coğrafi veri platformu Factual ile birlikte konum tabanlı veriler için yeni yollar aramaya devam ediyor.

İlk kez Ağustos 2015’te Facebook ile iş ortaklığı yapan Factual, Facebook kullanıcılarına check-in yapmak, mekanlar aramak gibi özellikler sunuyordu. Ayrıca Facebook’da business sayfası bulunan Amerika’daki restoran ve oteller gibi işletmeler için de genişletilmiş özellikler içeriyordu.

Şimdi ise bu iş ortaklığı Afrika’dan Avrupa’ya, Latin Amerika’dan Pasifik’e kadar 53 ülkede, 100 milyondan fazla yeri içeriyor.

Factual Genel Başkan yardımcısı Bill Michell daha fazla konumun daha fazla veri anlamına geldiğini belirtti. Bu sayede ise özellikle küresel ölçekte Factual’ın kalitesinin geliştiğini ve daha da değerlendiğinin altını çizdi.

İş birliği sayesinde Facebook artık Factual’ın küresel verilerine de erişebiliyor.

Her ay Facebook’da ki işetme sayfalarına toplamda 2.5 milyar yorum geliyor. Facebook ise business sayfa sahiplerine daha fazla imkan sunup onları mevcut ve potansiyel müşterileri ile etkileşime girerek dijital varlıklarını yönetmelerine yardımcı olmak istiyor. Ve bu alandaki en büyük rakibi ise kuşkusuz Google.

Bir görüşe göre bu yeni iş ortaklığının altında yatan asıl sebep ise Google ve Facebook arasındaki bu rekabetten kaynaklanıyor. Facebook Factual verilerini kullanarak bir adım öne geçmek istiyor.

Coğrafi veri platformu Factual’ın sağladığı konum bilgilerine ek olarak Facebook, Factual’ın Croswalk uygulamasına erişimine de izin veriyor. Bu sayede artık Facebook işletme sayfası kullanıcıları sorunsuz bir şekilde Vikipedi’de ki sayfaları, Tripadvisor’daki yorumları ve diğer içerik tabanlı uygulamalardaki işletmeleri hakkında önemli yerleri belirtebilecek.

Küçük işletmelerin bulundukları konumla ilgili olarak Factual verilerini kullanarak daha çok bilgiye sahip olması güçlü rakiplerine ayak uydurabilmeleri için de bir fırsat.

Facebook Factual ortaklığında da gördüğümüz gibi coğrafi veri her gün daha da değerleniyor. Teknoloji devlerinin bu alandaki yatırımları ise lokasyonun önemini daha da iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Geçtiğimiz hafta yayınladığımız Foursquare- Reddit iş ortaklığını hala okumadınız mı?

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla