Analiz Perakende

5 Adımda Lokasyon Teknolojilerini Kullanma Yöntemleri

Lokasyon verisinin ve teknolojilerinin ne kadar önemli olduğunu artık herkes kabul ediyor. Kimi markalar konum verisini kullanmaktan çekiniyor olsa da Starbucks, Uber, Facebook gibi küresel markalar ise lokasyon ile yıllardır güçlerine güç katıyorlar. Hala aklında soru işareti olan markalara ise güzel bir haberimiz var. Bugün sizlere 5 adımda lokasyon teknolojilerini kullanabileceğiniz alanlardan bahsedeceğiz.

İşletmeniz kar amacı gütsün ya da gütmesin, hangi sektörün içindeyseniz hatta KOBİ belki de büyük ölçekli bir firmasınız hiç fark etmez. Lokasyon teknolojileri gizemli bir kutu olarak hemen yanınızda sizi bekliyor

Yeni Şube Doğru Lokasyon

Perakende markanız için açacağınız yeni şubenizin konumunu belirlerken lokasyon teknolojilerinden yararlanabilirsiniz. Belirlediğiniz bölgeyi demografik olarak analiz ederek potansiyel müşteri kriterleriniz ile uyuşup uyuşmadığını inceleyebilirsiniz. Küresel pazarda hizmet veren kahve zinciri Starbucks bile yeni bir şube açmadan önce coğrafi bilgi sistemlerinden edindiği raporlara büyük önem veriyor.

Rekabet ve Kurum İçi Performansı Kontrol Altına Alın

Perakende sektöründe değilsinizde bir ofis üzerinden hizmet veren bir firma iseniz lokasyon verisi sizin içinde büyük önem taşıyor. Nasıl mı? Merkez ofisinizi taşımak istediğiniz takdir de taşınacağınız yeni konumunuzu ulaşım, sosyo-ekonomik, demografik gibi belirli kriterlere göre analiz edebilirsiniz. Böylece şirket içi performansı artırabileceğiniz gibi rakipleriniz ile aranızda olan rekabeti de kontrol altında tutabilirsiniz. Sonradan çıkabilecek sorunların önüne geçmek size maddi manevi büyük kazanç sağlayacaktır.

Konuma Dayalı İçerik ve Uygulamalar ile Müşterilerinizi Etkileyin

Bireysel olarak düşündüğümüzde hepimiz ihtiyacımız olan bir ürünün bize en yakın mağazadaki stok durumunu internet üzerinden görmek isteriz. O zaman kurumsal hayatınıza bunu yansıtmak mümkünken neden kullanmıyorsunuz?

Müşterilerinizin mobil konum verilerinden yaralanarak günlük hayatta sıkça kullancakları kullanışlı bir mobil uygulama oluşturmak sizi rakiplerinizin önüne geçirecektir. Kişiselleştirilmiş içerikler ile tüketicilerinize anlık bildirimler gönderdiğinizde ise marka – kullanıcı arasındaki bağı da güçlendireceğinize emin olabilirsiniz.

Gelecek Lokasyondan Geçiyor

Arttırılmış gerçeklik ve yapay zeka önümüzdeki yıllara damga vuracak iki büyük teknolojik gelişmedir. Ancak hem arttırılmış gerçeklik hem de yapay zekanın yararlandığı ortak noktaların başında ise lokasyon geliyor.

Kullanıcının konumunu algılayarak oynanan arttırılmış gerçeklik oyunları ve ya IKEA, American Mall gibi büyük markaların sunduğu AR uygulamaları şimdiden ses getirenler arasında yerini aldı bile.

Savunmadan Sağlık Sektörüne Tüm Kamu Kuruluşları

Kamu kuruluşları ve özel kuruluşlar hizmet verdikleri alanlar olarak birbirinden ayrılsa da işletme yönleriyle benzerdirler. Kamu sektörü kuruluşları, dünyanın her yerinde aynı amaçla çalışırlar; güvenli ve sağlıklı bir alan oluşturmak. Devlet kurumları ve yardım organizasyonları çalışamlarında lokasyon teknolojilerinden yararlanarak vatandaşlara daha etkili bir hizmet verebilirler. (Bu konu hakkındaki detaylı yazımızı henüz okumadıysanız buraya tıklayabilirsiniz.)

İşletmeler ve organizasyonlar konum verisini kullanmak için daha bir çok yol geliştirebilirler. Unutmayın bir işletme olarak zaten ihtiyaç duyduğunuz verilere sahipsiniz önemli olan o gücü kullanabilmekte. Dijital çağa ayak uydurmak için elinizi çabuk tutun yeter.

 

 

 

1 Yorum

Yorum yapmak için tıkla