Teknoloji

Ancıent Earth Globe 600 Milyon Yıl Önce Dünya Nasıldı

Google’ın eski bir çalışanı Dünya’nın 600 milyon yıllık gelişimini gözler önüne seren bir harita uygulaması geliştirdi. Ancient Earth Globe adı verilen uygulama kullanıcıları zamanda milyonlarca yıl geriye götürüyor.

Dünya üzerindeki kıtaların bölünerek nasıl yeniden şekillendiğini, okyanusların ilerlemelerini harita üzerinden görebilmeniz mümkün. Uygulama Kuzey Arizona Üniversitesi’nin bu konudaki araştırmalarından yararlanılarak oluşturulan harita aynı zamanda tarih boyunca sadece bir büyük patlamanın gerçekleştiğini de kanıtlıyor.

Haritanın oluşturucusu yazılım mühendisi Ian Webster yaptığı açıklama da, Dünya’nın hayalgücümüzün alamayacağı kadar uzun bir geçmişi olduğuna dikkat çekerek insanoğlunun bu süreçte sadece bir nokta olabileceğini dile getirdi. Haritayı oluşturmadaki asıl amacının jeolojiye ve tarihe duyduğu hayranlık olduğunu belirtiyor. Webster, aynı zamanda bu çalışmasının gençler tarafından özellikle eğitimde interaktif bir harita olarak da kullanabileceklerinin altını çizdi.

Ancient Earth Globe üzerinden istediğiniz tarihi çağa giderek gezegenimizin o süreçte nasıl olduğunu görebiliyorsunuz. Mesela dünya üzerindeki ilk yeşillenmenin yaşaandığı zamanlar ya da Amerika’dan Afrika’ya tüm toprakların tek bir kıta olduğu devre yolculuğa çıkabiliyorsunuz.

Ancient Earth Globe haritasını daha detaylı olarak incelemek isterseniz BURAYA tıklayabilirisiniz.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla