Teknoloji

Snapchat Lokasyon Yatırımlarını Arttırdı

Snapchat, lokasyon merkezli reklam kampanyalarını ölçümleyen Placed şirketini Mayıs ayında satın aldığını duyurmuştu. Snap Inc. geçtiğimiz günlerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna yaptığı açıklamaya göre, Placed şirketini 135,2 milyon$ karşılığında satın aldığını belirtti.

Snap Map uygulaması kullanıcılara sunulduktan kısa bir süre sonra Snapchat’in sosyal haritalama uygulaması Zenly’i satın aldığı da öğrenilmişti. Yapılan açıklamaya göre şirket Zenly’i 213.3 Milyon dolar karşılığında satın almıştı.

Peki Snapchat Lokasyon yatırımlarını Neden Arttırdı?

Geleneksel ve modern medya şirketlerinin hepsinde olduğu gibi Snapchat’in de iki farklı müşterisi var; biri günlük paylaşımlarda bulunan kullanıcıları ikincisi ise reklam veren şirketler (McDonald’s, Disney, Signal şirketlerden sadece birkaçı) Uzmanlar bu satın alımların asıl sebebinin Snap’in reklam müşterileri için olduğunu ileri sürüyorlar.

Akıllara gelen bir diğer soru ise Snapchat’in artan rakiplerine karşı direnip direnemeyeceği. Yılın ikinci çeyreğine dair yapılan açıklamalar ise bu endişeyi doğrular nitelikte.

Instagram başta olmak üzere Facebook ve Whatsapp’da da kullanıma sunulan 24 saatte kaybolan hikayeler özelliği tahmin edildiği gibi Snap Inc.’in büyümesini de yavaşlattı. Günlük 173 milyon aktif kullanıcısı bulunan Snapchat yılın ilk çeyreğinde 8 milyon yeni kullanıcıya ulaşırken ikinci çeyreğinde bu sayı 7 milyona düştü.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla